Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 300 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre
- 40 g d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
- 500 g de farine manitoba
- 10 g de sel (à adapter)
- 250 g de pommes de terre, pelées et coupées en tranches fines (1-2 mm)
- 1 - 2 brins de romarin, frais, lavé et séché
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
2h 15min
Haricots verts au curry accompagnés de riz
40min
Pizza aux poivrons
1j 55 menit
Pizza quatre saisons
1h 30min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Roulade au citron
3h
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30 min
Focaccia croustillante
2h 10min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Pain toast
16 Std.
Gâteau à la crème
45min
Gâteau au yogourt
1h 40min