Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 300 g d'eau
- ½ c. à café de sucre
-
15
g de levure fraîche
lub 2 c. à café de levure sèche - 300 g de farine pour pizza
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de poivrons rouges et jaunes, en morceaux (3-4 cm)
- 1 c. à café de sel, selon les goûts
- 130 g de courgettes en tranches (5 mm)
- 80 g d'aubergines en tranches (5 mm)
- 100 g de tomates pelées, fraîches ou en boîte, en dés
- 100 g de perles de mozzarella bien égouttées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelettes aux légumes
55 Min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2u. 35min
Flammekuche aux pommes de terre
1 Std. 30 Min
Pizza au poulet et curry
1sa 10 dk
Pizza aux poivrons
1sa 55 dk
Pizza jambon et champignons
1sa 45 dk
Pâte brisée
2h 5min
Quiche aux poireaux
1sa 45 dk
Mini focacce fantaisie
2h 5min
Pizza aux courgettes
1sa 45 dk
Quiche poireaux-lard
1 godz.
Spaghettini aux poivrons
50min