Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 300 g d'eau
- ½ c. à café de sucre
-
15
g de levure fraîche
lub 2 c. à café de levure sèche - 300 g de farine pour pizza
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de poivrons rouges et jaunes, en morceaux (3-4 cm)
- 1 c. à café de sel, selon les goûts
- 130 g de courgettes en tranches (5 mm)
- 80 g d'aubergines en tranches (5 mm)
- 100 g de tomates pelées, fraîches ou en boîte, en dés
- 100 g de perles de mozzarella bien égouttées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes classiques
2 Std. 5 Min
Pâtes aux tomates et aux épinards
35min
Tartelettes aux légumes
55 min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Pizza aux poivrons
1h 55 min
Pizza aux courgettes
1h 45min
Quiche aux poireaux
1h 45min
Pizzoccheri à la mode du Val Poschiavo
1 godz. 30 min
Pizza jambon et champignons
1h 45min
Tranche aux prunes
1 godz. 30 min
Omelette aux courgettes
40min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min