Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le lemon curd et la purée de pomme
- le jus d'un citron jaune
- 70 g de beurre doux
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 125 g de sucre en poudre
- 200 g de pommes à cuire, coupées en quartiers
La dacquoise et la chapelure
- 100 g de biscuits, type Roudor
- 160 g de sucre en poudre
- 20 g de fécule de maïs
- 90 g d'amandes en poudre
- 4 blancs d'œufs
Le montage
- 100 g de coulis de fruits rouges, et un peu pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.5 kJ / 314.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
L'escargot chou
1h 15min
Aumônière de pommes et caramel au beurre salé
40 Min
Mignardises à la mousse de fruit
7 Std. 45 Min
Choux amarena
1h 25min
Gâteau de Pâques
13 Std.
Tarte pascale aux fruits rouges
1h 25min
Bûche pistache-framboise
2 godz. 15 min
Fraîcheur de nectarine
25 Min
Eclairs aux fruits rouges
12h
Bûche sorbet aux trois parfums
1 Std. 20 Min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Cabillaud sauce Passion et petits flans de poireau
1 Std.