Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron

Viennoiseries à la pâte d'amande et aux graines de potiron

3.9 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
18 portions

Składniki

La pâte feuilletée levée
  • 220 g de lait
  • 70 g de sucre en poudre
  • 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
  • 500 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 50 g de beurre doux ramolli, en morceaux
  • 1 pincée de sel
La garniture et la finition
  • 100 g de beurre doux froid et coupé en très fines lamelles
  • eau
  • 120 g de sucre en poudre
  • 1 ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 100 g de pâte d'amande
  • 80 g de graines de potiron

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1103 kJ / 263 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...