
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chorizo doux, sans la peau et coupé en morceaux
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 250 g de riz basmati
- 100 g de tomates entières pelées au jus coupées en morceaux
- 150 g de poivron rouge coupé en brunoise
- 150 g de poivron jaune coupé en brunoise
- 800 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
-
50
g d'olives noires dénoyautées coupées en rondelles
lub 50 g d'olives vertes dénoyautées coupées en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 386.8 kcal / 1449.8 kJ
- Białko
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Błonnik
- 2.2 g