Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine
- 125 g de beurre demi-sel, bien froid et en cubes
- 80 g d'eau
- 220 g de restes de fromage, durs et mous
- 4 œufs
- 170 g de lait
- 130 g de crème liquide entière
- du sel
- du poivre moulu
- noix de muscade fraîchement râpée
- 50 g de graines variées au choix (tournesol, sésame, courge...) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3541 kJ / 852 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 69 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche aux restes de fromage
1 Std. 20 Min
Tarte au thon, fromage frais et tomate
50min
Quiche moutarde, thon et tomates confites
50min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1h 30min
Gratin de pâtes au fromage
50min
Gratin gourmand de macaroni
50min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min
Quiche au poireau
55min
Croque-campagne au comté
40 min
Quiche de Noël au fromage et à l'oignon (Royaume-Uni)
1 godz. 45 min
Flammekueche
1h 25min
Quiche aux poireaux et reblochon
1h