Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de bière
- 120 g de farine de blé
- ½ c. à café d'ail en poudre
- ½ c. à café de persil séché
- 1 c. à café de levure déshydratée
- 1 c. à café de sel fin
- 500 g de filet de cabillaud, sans la peau et sans les arêtes, coupés en bâtonnets (2 x 6 cm) (voir conseil)
- 30 g d'huile d'olive
- 400 g de passata
- ½ c. à café de sucre (opcjonalnie)
- 1 pincée de bicarbonate de soude
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 26.16 g
- Węglowodany
- 26.43 g
- Tłuszcz
- 10.44 g
- Błonnik
- 2.06 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux pommes
1h 15min
Mini pizzas
1h 20 min
Burgers de dinde
1h 25min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Croquant au chocolat
15h
Riz au mélange de légumes
55 min
Gâteau polenta, mandarine et amandes
2u. 35min
Crêpes vertes au jambon et au fromage
55 min
American apple pie
1h 20 min
Hot-dogs
35min
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2 godz.