
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 50 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
15
g de levure fraîche
lub 2 c. à café bombées de levure sèche -
180
g de petit-lait
lub 180 g de lait demi-écrémé - 1 c. à café de sel
- 400 g de farine pour pizza
Garniture
- 50 g de parmesan en morceaux (3 cm)
-
50
g de fromage caciocavallo en morceaux (3 cm)
lub 50 g de fontina en morceaux (3 cm) - 80 g de mozzarella égouttée, coupée en quarts
Terminer la préparation
- 80 g de gorgonzola en morceaux (2-3 cm)
- 1 pincée de poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 581 kcal / 2431 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 80 g
- Błonnik
- 4 g