Bulgur ai calamaretti

Bulgur ai calamaretti

4.5 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 420 g di calamari freschi ad anelli
  • 150 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 1200 g di acqua
  • 300 g di bulgur sciacquato e scolato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 487 kcal / 2038 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 58.8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...