Wersje kompatybilne
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 500 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 500 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
-
500
g zielonej fasolki mamut, świeżej, bez łyka, pokrojonej na kawałki
lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 159 kJ / 38 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 min
Purée z cukinii (dla dzieci)
50 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35 min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée z dyni (dla dzieci)
50 min
Purée z batatów (dla dzieci)
1h
Purée z marchewki (dla dzieci)
1h
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min