Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 40 g wody
-
50
g malin, świeżych
lub 50 g malin, mrożonych - 80 g awokado, dojrzałego, bardzo miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 342.2 kJ / 81.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy z marchewką
15 Min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z gruszki i banana
10 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min