Wersje kompatybilne
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
- 120 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 30 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 200 g wody
- 50 g fileta z morszczuka, bez ości, pokrojonego na kawałki
- 1 - 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 489 kJ / 116.5 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1h
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 Std. 35 Min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50min
Purée z warzyw i ryby
45 min