Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami

Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami

5.0 180 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • 6 moreli suszonych, bez pestek miękkich, przekrojonych na pół (ok. 50 g)
  • 180 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g wody
  • 100 g gruszki obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 2 krople ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie) bezalkoholowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 2 g
Kalorie 584 kJ / 139 kcal
Tłuszcz 0.8 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 36.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...