Wersje kompatybilne
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 g czerwonych buraków, obranych, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
- 250 g gruszek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g soku z granatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 263.8 kJ / 63.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35min
Purée z cukinii (dla dzieci)
50min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 Min
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 Std.
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1h 35 min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Purée z dyni (dla dzieci)
50min
Purée z batatów (dla dzieci)
1 Std.
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1 Std. 10 Min
Purée z marchewki (dla dzieci)
1 Std.
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min