Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 porcje
Składniki
-
120 g cukinii obranej, pokrojonej na kawałki
-
130 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
20 g zielonego groszku, mrożonego20 g zielonego groszku, świeżego (opcjonalnie)
-
50 g cielęciny pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
250 g wody
-
1 - 2 łyżeczki oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.8 g
Kalorie
516 kJ /
123.5 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35 min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Przecier z gruszką, jabłkiem i suszonymi morelami
25 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée ziemniaczane z marchewką i cukinią (dla dzieci)
35 min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50 min
Purée z mięsa i szpinaku
40 min
Purée z warzyw i mięsa
50 min