Urządzenia i Akcesoria
Sweet Pea and Zucchini Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
olive oil plus extra to grease1 tbsp
-
large eggs4
-
salt plus extra to season eggs, divided½ tsp
-
ground black pepper plus extra to season eggs, divided2 pinches
-
leeks in pieces, white part only4 oz
-
garlic cloves2
-
zucchini cubed (1 in.)9 oz
-
sweet peas fresh or frozen24 oz
-
vegetable stock low sodium18 oz
-
lemon juice1 tbsp
-
heavy whipping cream (opcjonalnie)2 oz
-
baby arugula divided2 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
431.2 mg
Białko
19.3 g
Kalorie
1254.9 kJ /
299.9 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
10.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
32.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Asparagus Cream Soup
25 min
Ratatouille
40 min
Vegetable Soup
35 min
Carrot Ginger Soup
20 min
Split Pea Soup
1 godz. 25 min
Pea Soup
30 min
Cream of Asparagus Soup
15 min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 godz. 5 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min