Sweet Pea and Zucchini Soup

Sweet Pea and Zucchini Soup

4.1 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • olive oil plus extra to grease
    1 tbsp
  • large eggs
    4
  • salt plus extra to season eggs, divided
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to season eggs, divided
    2 pinches
  • leeks in pieces, white part only
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • zucchini cubed (1 in.)
    9 oz
  • sweet peas fresh or frozen
    24 oz
  • vegetable stock low sodium
    18 oz
  • lemon juice
    1 tbsp
  • heavy whipping cream (opcjonalnie)
    2 oz
  • baby arugula divided
    2 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 299.9 kcal / 1254.9 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 32.4 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 431.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...