Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Peppers with Rice
- 2 ½ oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 8 - 12 oz ground beef
- 2 slices white bread, cut into pieces
- 1 oz mustard
- ½ tsp salt
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 large egg
- 4 bell peppers, red, green or yellow
- 43 oz water
-
2
heaping tsp homemade vegetable stock paste
lub 2 vegetable stock cubes - 8 oz basmati rice
Tomato Sauce
- 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 1 can crushed tomatoes (approx. 15 oz)
- 2 oz tomato purée (concentrated)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp sugar
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5400.7 kJ / 1290.8 kcal
- Białko
- 50.4 g
- Węglowodany
- 252.9 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 75.8 g
- Sód
- 1106.3 mg
Alternatywne przepisy
Cod with Citrus Butter
50 Min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 Min
Shepherd's Pie
1 Std. 15 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 Min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Boiled Pasta
20 min
Beef Stroganoff
1 Std.
Baked Spinach and Eggs
35min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min