![Ratatouille Ratatouille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/469CD5B5-F0C8-479B-8EE6-A862027986E4/Derivates/98ED6F19-DC2D-46D6-89C4-ED53561AE033.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, halved
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 10 ½ oz ripe tomatoes, cut into pieces (¼ in.-¾ in.)
- 3 ½ oz red bell peppers, cut into pieces (¼ in.-¾ in.)
- 1 tbsp mixed dried herbs (e.g. thyme, rosemary, marjoram, basil, parsley)
- 1 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 10 ½ oz eggplants, cut into pieces (¼ in.-¾ in.)
- 7 oz zucchini, cut into pieces (¼ in.-¾ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 397.8 kJ / 95.1 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 593.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
30min
Chopped Vegetable Salad
10 Min
Ratatouille with Pecorino
1h 5min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 Min
Apple Sauce
20min
Stuffed Vegetables
1h 20min
Cod with Citrus Butter
50 Min
Minestrone
45min
Vegetable Soup
35 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 Min
White Bean Soup
2 Std. 45 Min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35 Min