![Shrimp Creole with Carolina Rice Shrimp Creole with Carolina Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4941ED20-91A6-4004-BD2F-935360074791/Derivates/6a4a9375-b499-4cd7-a676-4e24b74dd536.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carolina Gold Rice
- 36 oz water
-
10
oz Carolina Gold rice
lub 10 oz long-grain rice
Shrimp Creole
- 16 oz plum tomatoes, halved
- 8 oz yellow onion, quartered
- 8 oz red bell pepper, quartered
- 8 oz celery, cut into pieces (2 in.)
- 4 garlic cloves
- 2 oz extra virgin olive oil
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- 1 tsp Tabasco sauce
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tbsp fresh thyme leaves
- 2 dried bay leaves
- 12 oz fish stock
- 16 oz fresh raw shrimp, peeled, deveined (medium, 31-35 count)
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2891 kJ / 691 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35min
Portuguese Fish and Potato Stew
45min
Cioppino
55 Min
Cajun Gumbo
1h 30min
Garlic Shrimp
35min
Garlic Shrimp and Grits
1 Std. 10 Min
Shrimp in Garlic Sauce
25 Min
Chicken Cacciatore with Orzo
1 Std. 5 Min
Beef Chili
1 Std. 5 Min
Beef Chili with Lemon Feta
30 Min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 Min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min