![Shrimp and Green Pea Pasta Shrimp and Green Pea Pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95bda083-34d7-44f8-9ee3-60441cbb441a/Derivates/504b4759-f0a3-434e-90ff-ac4b24936971.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 7 oz raw shrimp, peeled and deveined, large
- 1 tsp salt, plus 1-2 pinches to season shrimp
- 1 shallot (approx. 1 oz), halved
- 9 oz fresh green peas (see Tip), plus 2 tbsp extra to garnish
- 24 ½ oz water
- 2 pinches ground black pepper
-
11
oz dried farfalle pasta
lub 11 oz dried penne pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 464 mg
Alternatywne przepisy
Portuguese Fish and Potato Stew
45 Min
Mushroom Stroganoff
30 Min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40 Min
Apple Wild Rice
50 Min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 Min
Shrimp in Garlic Sauce
25 Min
Coconut Sautéed Shrimp
35 Min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35 Min
Halibut with Apricot Chutney
30 Min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 Min
Eggplant and Tomato Pasta
45 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 Min