Urządzenia i Akcesoria
Rosemary Polenta with Mushrooms
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions
Składniki
-
Gruyère cheese2 oz
-
vegetable broth64 oz
-
yellow cornmeal, medium grind or coarse grind (see Tip)10 ½ oz
-
heavy whipping cream2 oz
-
fresh rosemary, leaves only2 sprigs
-
shallots halved4 oz
-
garlic clove1
-
extra virgin olive oil1 oz
-
dried chili flakes to taste¼ tsp
-
16 oz cremini mushrooms, quarteredbaby portobello mushrooms quartered16 oz
-
balsamic vinegar1 tbsp
-
sugar1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
unsalted butter cut into pieces2 oz
-
goat cheese crumbled8 oz
-
baby arugula to serve2 - 3 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1331 mg
Białko
17 g
Kalorie
2330 kJ /
557 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Taste of Time
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Lemon Risotto
30min
Basil Pesto
10min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Spinach Dumplings in Tomato Ragout
1h
Kabocha Sage Risotto
40min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Mushroom Risotto
30min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3h 35min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min