![Rosemary Polenta with Mushrooms Rosemary Polenta with Mushrooms](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA8175C7-6AF0-4A57-86A0-888563D6C608/Derivates/7201c518-9526-4119-a24c-b3ceaf603c2a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Gruyère cheese
- 64 oz vegetable broth
- 10 ½ oz yellow cornmeal, medium grind, or coarse grind (see Tip)
- 2 oz heavy whipping cream
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 4 oz shallots, halved
- 1 garlic clove
- 1 oz extra virgin olive oil
- ¼ tsp dried chili flakes, to taste
-
16
oz baby portobello mushrooms, quartered
lub 16 oz cremini mushrooms, quartered - 1 tbsp balsamic vinegar
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 - 3 oz baby arugula, to serve
- 8 oz goat cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1331 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
30 Min
Mushroom Risotto
30 Min
Risotto with Parmesan Cheese
30 Min
Mushroom and White Wine Cream Sauce
30 Min
Apple Sauce
20 min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 Min
Kabocha Sage Risotto
40 Min
Risotto with Broccolini
35min
French Onion Soup
1 Std. 10 Min
Basil Pesto
10 Min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45min
Risotto with Spinach and Peas
30 Min