Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 blancs de poulet
- 6 c. à soupe d'huile d'olive
- 60 g de boulgour
- 500 g d'eau
- 200 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme)
- 1 piment doux
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 2 citrons jaunes non traités
- 1 dose de pistils de safran
- 6 olives violettes
- 6 olives vertes
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 388 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Fondue de lotte au curcuma
35min
Pain marocain
2h 45min
Tajine de poulet au citron confit
3h
Riz à l'espagnole
50min
Couscous marocain
50min
Aubergines farcies à l'orientale
1h 15min
Tajine de lotte au citron confit
1 Std. 35 Min
Brochettes de poulet, riz au cumin et salade de légumes
2hod. 10min
Biryani de poulet
55min
Boulettes keftas aux citrons confits, tajine de légumes aux agrumes
1h 55min
Pastilla au poulet
1sa 10 dk