Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de lait
- 4 œufs (dont 1 battu)
- 50 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 170 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 100 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 20 g de rhum
- 80 g de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1329.3 kJ / 316.7 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Brioche des rois
6óra 35p
Beignets aux pommes
1 Std. 20 Min
Gâche vendéenne
3 Std. 20 Min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Galette briochée aux pralines roses
7hod. 25min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Brioche parisienne
24h
Navettes au zeste d'orange
1 Std. 35 Min
Pastis landais
2h 30min
Brioche "super bonne"
3h
Gâteau de Savoie
55min