Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 sachet de levure chimique (11 g)
- 370 g de confiture de cerises
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2286.8 kJ / 539.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
Alternatywne przepisy
Gâteau nantais
1sa
Galette à la crème d'amande
1h 20min
Broyé du Poitou
1h 15min
Tarte aux noix
3h
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1h 15min
Tarte à la noix de coco
1sa
Gâteau magique à la noix de coco
1 godz. 30 min
Fenetra de Toulouse
1 godz. 30 min
Tarte amandine aux poires
3 Std. 25 Min
Palets bretons
2h
Tarte au citron de Menton
1h 15min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40 dk