Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, coupé en dés
- 445 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 250 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique
- 50 g d'eau
-
1
pointe de couteau de colorant alimentaire en poudre
lub gouttes de colorant alimentaire liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 323 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40min
Manneles
1h 30min
Butterbredele
2h 30 min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min
Schwowebraedele
1h 10min
Spritzbredele
25 min
Bredele à la noisette
1h
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30 min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Bredele à la cannelle
1h
Streusel
2h
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min