Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di faraona in pezzi
- farina tipo 00 q.b.
- acqua q.b.
- sale q.b.
- aceto di vino bianco q.b.
- 200 g di cipolline
-
50
g di lardo a fette
lub 50 g di pancetta a fette - 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di grappa
- 400 g di vino rosso corposo
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 10 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida e strizzati
- 100 g di luganega a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979 kJ / 360 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
Alternatywne przepisy
Coniglio ai carciofi
1h 25min
Costine di maiale alle verze
1 godz. 20 min
Coniglio ai funghi
1小时 10 分钟
Coniglio in umido
1h 25min
Quaglie ai petali di rosa (alla maniera de Come l'acqua per il cioccolato)
1小时 30 分钟
Faraona ai funghi porcini
1小时 10 分钟
Ossobuco alla milanese
1小时 10 分钟
Coniglio alla mediterranea
50 分钟
Coniglio alla siciliana
1 godz. 20 min
Coniglio alla ligure
3h 20 min
Coniglio all'appetitosa
1小时 10 分钟
Coniglio in porchetta
1 godz. 20 min