Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 40 g di scalogno in quarti
- 200 g di radicchio rosso di Verona, le foglie lavate e asciugate + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 150 g di vino rosso tipo Valpolicella
- 800 g di brodo vegetale caldo
- 1 pizzico di sale
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 882 kJ / 441 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40 Min
Risotto zucchine e menta
40 Min
Risotto porri e finocchi
40 Min
Risotto bianco con porri e mela
30 Min
Orzotto al radicchio rosso
40 Min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 dk
Risotto mele e radicchio rosso
40 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 dk
Risotto brie e asparagi
30 Min
Risotto asparagi e fragole
35 dk
Risotto radicchio e salsiccia
35 dk
Risotto al cappuccio viola e robiola
35 dk