![Risotto al radicchio rosso di Verona Risotto al radicchio rosso di Verona](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ACEB268-5BFD-43EB-BFD5-9B7949F463FE/Derivates/2d8a9cbd-5f57-4b22-8668-afdcc6645d3c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 40 g di scalogno in quarti
- 200 g di radicchio rosso di Verona, le foglie lavate e asciugate + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 150 g di vino rosso tipo Valpolicella
- 800 g di brodo vegetale caldo
- 1 pizzico di sale
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 882 kJ / 441 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40p
Risotto mele e radicchio rosso
40p
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 Min
Risotto radicchio e salsiccia
35 Min
Risotto ai porri e burrata
35 Min
Risotto pere e Taleggio
40p
Orzotto al radicchio rosso
40p
Risotto bianco con porri e mela
30min
Risotto brie e asparagi
30min
Risotto asparagi e fragole
35 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40p