![Vellutata di piselli Vellutata di piselli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/618EACE9-690E-4BF6-B0C6-80F06B3DC99C/Derivates/2236302d-5828-44f7-ac4d-fe0d9b4b6b38.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di patata a pasta farinosa, pelata e a pezzi
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di piselli surgelati
- 425 g di latte intero
- 220 g di brodo vegetale (vedere consigli)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- crostini, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 632 kJ / 151 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di verdure
40 min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min
Crema di piselli con chips di prosciutto crudo
30 Min
Crema di spinaci e Asiago
45 Min
Crema di piselli
45 Min
Crema di fagioli borlotti
35 min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 Min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 min
Vellutata di zucchine con feta
50 Min
Vellutata di riciclo
50 Min
Vellutata di ceci
1 Std. 10 Min
Vellutata di carote
35 min