Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di verdure miste, gli scarti a pezzi di 3 cm (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di pane raffermo a cubetti, tostato (4 fette circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 795 kJ / 190 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di finocchi e carote
35 Min
Vellutata di piselli
20 Min
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Vellutata di carote
35 Min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di zucca
30 Min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 Min
Vellutata di zucchine con feta
50 Min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 Min
Vellutata d'inverno
50 Min
Vellutata di asparagi
45 Min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h