Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
-
450
g de fruits rouges frais variés
lub 450 g de fruits rouges surgelés variés - 3 œufs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 150 g de lait
- 50 g de beurre doux fondu, et un peu pour le moule
- 50 g de farine de blé
- 50 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1165 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux fruits
55 min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5 min
Gâteau aux pêches
55 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Far aux abricots
1h 15 min
Clafoutis aux framboises
45 min
Gâteau super pomme
55 min
Clafoutis aux abricots
55 min
Quatre-quarts aux poires
55 min
Flaugnarde aux poires
50 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min