Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
-
450
g de fruits rouges frais variés
lub 450 g de fruits rouges surgelés variés - 3 œufs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 150 g de lait
- 50 g de beurre doux fondu, et un peu pour le moule
- 50 g de farine de blé
- 50 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1165 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux cerises
50 Min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1 Std. 45 Min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 Min
Gâteau aux pêches
55 Min
Gâteau super pomme
55 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 Min
Clafoutis aux abricots
55 Min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.
Clafoutis prune-cannelle
40min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min