Blanquette de veau (Weisses Kalbsvoressen)

Blanquette de veau (Weisses Kalbsvoressen)

3.8 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Thymian Blätter abgezupft
    1 Zweigchen
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Peterli Blätter abgezupft
    1 Bund
  • Salz nach Belieben
    ¾ TL
  • Kalbsvoressen in Stücken (2 cm)
    600 g
  • Pfeffer nach Belieben
    ¼ TL
  • Rüebli in Scheiben (5 mm)
    300 g
  • Lauch in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Champignons, frisch geviertelt
    300 g
  • Butter
    20 g
  • Mehl
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 37 g
Kalorie 1084 kJ / 259 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...