Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 1 Zweigchen Thymian, Blätter abgezupft
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 Bund Peterli, Blätter abgezupft
- ¾ TL Salz, nach Belieben
- 600 g Kalbsvoressen, in Stücken (2 cm)
- ¼ TL Pfeffer, nach Belieben
- 300 g Rüebli, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 300 g Champignons, frisch, geviertelt
- 20 g Butter
- 15 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geschmortes Kalbsragout
2 godz. 10 min
Fisch Curry
35min
Gelber Reis mit Poulet
40 Min
Boeuf Bourguignon
2 Std.
Risotto milanese
30min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Tarte au Vin cuit
45min
Spaghetti mit Lammragout
50 Min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1 godz. 30 min
Orangen-Truthahn mit Kartoffeln und Kohlrabi
40 Min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1 godz. 30 min