![Blanquette de veau (Weisses Kalbsvoressen) Blanquette de veau (Weisses Kalbsvoressen)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/413cda01-a9d9-4e9f-8419-f33f6b555c50/Derivates/cfd393fb-f215-4889-ade9-b2121abbdf76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 1 Zweigchen Thymian, Blätter abgezupft
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 Bund Peterli, Blätter abgezupft
- ¾ TL Salz, nach Belieben
- 600 g Kalbsvoressen, in Stücken (2 cm)
- ¼ TL Pfeffer, nach Belieben
- 300 g Rüebli, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 300 g Champignons, frisch, geviertelt
- 20 g Butter
- 15 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1 Std. 30 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Pouletfrikassee mit Spargel
1 Std.
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Vermicelles
3ωρ. 15 λεπτ.
Lammfilet an pinker Pfefferkornsauce
45 Min
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1 Std. 30 Min
Poulet mit Kartoffelstock
1 Std. 15 Min
Gratinierte Kirschen
30 min
Pouletbrust alla pizzaiola
55 Min
Pennette mit Safran und Crevetten
30 min
Züri-Gschnätzlets
50 Min