![Boeuf Bourguignon Boeuf Bourguignon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e5014bd5ed8e7a2d0bf902e0dcee8fa/Derivates/fa8845a84a639d0891363f37ad99685ea1ce177c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 4 EL Bratbutter
- 800 g Rindsvoressen (3 cm)
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 30 g Weissmehl
- 30 g Tomatenpüree
- 160 g Bratspeck, in Tranchen (2 cm)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Nelke
- 1 Zweigchen Rosmarin
- 500 g Rotwein
- 230 g Champignons
- 150 g Silberzwiebeln in Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2654 kJ / 635 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Züri-Gschnätzlets
50 Min
Pouletbrust Metaxa
1 Std.
Poulet-Stroganoff
50 Min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 Min
Stroganoff
45min
Coq au vin
2 Std.
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Kartoffelstock nature
55 Min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1 godz. 30 min
Panang-Curry
45min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 Min