Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g lard, diced
- 250 g onions, quartered
- 450 g braising steak, diced
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 50 g red wine
- 50 g water, hot
- 25 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves, crushed
- ½ tsp ground cinnamon
- 3 cloves
- 1 bay leaf
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 300 g macaroni pasta, large or other tube-shaped pasta (e.g. penne, tortiglioni)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 10266 kJ / 2442 kcal
- Białko
- 151 g
- Węglowodany
- 243 g
- Tłuszcz
- 83 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Gnocchi Carbonara with Peas
20 min
Mediterranean Chicken Pie
50min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 min
Tomato and Bacon Spaghetti
35min
Beef Stroganoff
1h
Spaghetti Carbonara
40 Min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Steak Provençal Pie
2h 15 min
Chicken Korma
40 Min
Beef in Stout
1h 40 min