Urządzenia i Akcesoria
Sporki Makaruli (Dirty Macaroni)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)25 g
-
onions quartered250 g
-
lard diced50 g
-
braising steak diced450 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
red wine50 g
-
water hot50 g
-
fresh flat-leaf parsley leaves only25 g
-
garlic cloves crushed2
-
ground cinnamon½ tsp
-
cloves3
-
bay leaf1
-
macaroni pasta large or other tube-shaped pasta (e.g. penne, tortiglioni)300 g
-
fine sea salt plus extra to taste½ tsp
-
ground black pepper plus extra to taste⅛ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 portions
Białko
151 g
Kalorie
10266 kJ /
2442 kcal
Tłuszcz
83 g
Węglowodany
243 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Mediterranean Turkey Roulades
45min
Beef and Ale Stew
2h 20min
Pasta with Pork and Beans
45min
Bacon and Spinach Lasagne Rolls
1h
Lamb Spezzatino
1h 45min
Steak Provençal Pie
2h 15min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15min
Coronation Chicken
30min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min
Beef in Stout
1h 40min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30min