Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 onion, halved (approx. 80 g)
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 30 g olive oil
- 600 g peppers, deseeded, cut in strips (1 cm)
- 30 g tomato purée
- 100 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp balsamic vinegar
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp sweet paprika
- 1 pinch sugar
-
30
g crème fraîche
lub 30 g cream - 80 g salami, cut in strips (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 926 kJ / 222 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Pasta with Chicken, Mushrooms and Green Beans
40 min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ-sauce
40 min
Creamy Pea Pasta
25 min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20 min
Ginger and Pear Pie (TM6)
40 min
Mackerel and Lemon Trofie
30 min
Penne with Diced Butternut Squash and Ham
40 min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Tomato and Haddock Rice
50 min