Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Orangen, Bio
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 80 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen
- 3 Schalotten, halbiert
- 30 g Öl
- 2 Pck. Rote Bete, gekocht, vakuumiert (à 500 g), grob gewürfelt
- 600 g kochendes Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1037 kJ / 247 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Apfel-Suppe
30 Min
Ingwer-Spinat-Suppe
30 Min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 Min
Kürbis-Tomaten-Suppe mit Ginsahne
1 Std.
Möhrensuppe mit Anis
40min
Brunnenkresse-Süppchen
30 Min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
55 Min
Möhrensuppe mit Zimt
40min
Spinatsuppe mit Wildreis
45min
Grüne Blumenkohlsuppe
30 Min
Zucchinisuppe mit Minze
35min