
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Orangen Bio
- 4 Stängel Petersilie abgezupft
- 80 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen
- 3 Schalotten halbiert
- 30 g Öl
- 2 Pck. Rote Bete, gekocht vakuumiert (à 500 g), grob gewürfelt
- 600 g kochendes Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 247 kcal / 1037 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 19 g
Alternatywne przepisy
Grüne Salatsuppe
40 min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Kürbis-Apfel-Suppe mit gerösteten Maronen
40 min
Gurken-Melonen-Suppe
40 min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 min
Geröstete Blumenkohlsuppe mit Chili-Knoblauch-Öl
1 godz. 20 min
Ingwer-Spinat-Suppe
30 min
Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
55 min
Brokkoli-Apfel-Suppe
30 min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 min
Blumenkohlsuppe
40 min
Möhren-Kürbissuppe mit Parmesanchips
45 min