Rote-Bete-Suppe
TM6 TM5

Rote-Bete-Suppe

3.0 ( 88 ocen )

Składniki

  • 4 Orangen Bio
  • 4 Stängel Petersilie abgezupft
  • 80 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen
  • 3 Schalotten halbiert
  • 30 g Öl
  • 2 Pck. Rote Bete, gekocht vakuumiert (à 500 g), grob gewürfelt
  • 600 g kochendes Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 200 g Schmand

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
247 kcal / 1037 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy