Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL Olivenöl
- 4 Frühlingszwiebeln (120 g), in feinen Ringen
- 600 g Erbsen, TK
- 800 g Gemüsefond
- 200 g Sahne
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- ¼ TL Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Erbsencremesuppe
30min
Kräuterschaumsuppe mit Knoblauchcroutons
25 Min
Maiscremesuppe
30min
Möhrencremesuppe mit geröstetem Pumpernickel
50min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45min
Erbsen-Krabben-Suppe
35min
Erbsencremesuppe
40min
Kartoffel-Paprika-Suppe
1h
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35min
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50min
Kartoffelsuppe mit Croûtons
40min