Erbsencremesuppe
TM5 TM31 TM6

Erbsencremesuppe

3.6 (99 ocen)

Składniki

  • 3 EL Olivenöl
  • 4 Frühlingszwiebeln (120 g), in feinen Ringen
  • 600 g Erbsen, TK
  • 800 g Gemüsefond
  • 200 g Sahne
  • 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Chiliflocken

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1068 kJ / 255 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
23 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy