Risonisalat mit Kohlpesto

Risonisalat mit Kohlpesto

4.6 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen

Składniki

Kohlpesto
  • Walnusshälften
    50 g
  • Grünkohl grobe Stängel entfernt, grob gehackt
    80 g
    80 g Kohl, grobe Stängel entfernt, grob gehackt
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    30 g
  • Basilikumblätter, frisch (1 große Handvoll)
    25 g
  • Knoblauchzehen nach Größe und Geschmack
    1 - 2
  • Olivenöl
    70 g
  • Weißweinessig
    1 EL
  • Salz
    ¾ - 1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
Risonisalat
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Risoninudeln
    350 g
  • Cherrytomaten
    300 g
  • gelber Paprika (ca. 200 g)
    1
  • Mini-Mozzarella
    300 g
    300 g Mozzarella, in Stücken
  • Rucola
    80 - 100 g
  • Walnusshälften zum Dekorieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 18 g
Kalorie 1972 kJ / 471 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...