Gebratener Sellerie mit Chimichurri und Blätterteig-Crisps

Gebratener Sellerie mit Chimichurri und Blätterteig-Crisps

5.0 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portion

Składniki

  • Knollensellerie geschält, in Stücken
    250 g
  • Wasser
    125 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Knollensellerie geschält, halbiert, in Scheiben (1,5 cm)
    600 g
  • Blätterteig (ca. 280 g)
    1 Packung
  • Butter in Stücken, , plus 1 EL zum Anbraten
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Petersilie, frisch Blättchen abgezupft
    30 g
  • Rotweinessig
    20 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Olivenöl plus 1 EL zum Anbraten
    50 g
  • Chiliflocken, getrocknet (opcjonalnie) (nach Geschmack)
    ½ - 1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 741 kcal / 3102 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1116 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...