![Tomatentarte à la Provence Tomatentarte à la Provence](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9056968-8939-4628-92BA-1C60C253888A/Derivates/e9e16b75-230f-437a-ad05-c236937269e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Paradeiser
- 50 - 70 g Zucchini
- 1 Packung Blätterteig, aus dem Kühlregal
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 10 g Olivenöl, etwas mehr zum Beträufeln
- 2 ½ TL Kräuter der Provence, getrocknet
- ½ TL Salz
- 3 - 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 125 g Crème fraîche
- 150 - 200 g Ziegenkäse, hart, in Stücken
- 1 Ei
- 2 EL Dijonsenf
- 1 TL Honig
- 2 - 3 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2190 kJ / 523 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterlasagne mit Tomatensalsa
1h 5 min
Tarte mit Spinat und Feta
50 min
Käse-Omelette mit Spinat
30 min
Polentatarte mit Ricotta und Kürbis
1h 5 min
Würziger Bergkäse-Zucchini-Kuchen mit Pilzen
50 min
Kürbis-Rosmarin-Quiche
1h
Rote-Rüben-Tarte mit Feta
50 min
Spanische Erdäpfeltortilla
50 min
Süßkartoffel Gratin
50 min
Paprika-Oliven-Tortilla
1h 20min
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35 min
Polentaschnitten mit Gemüse
45 min