Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglie di cavolo verza
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
-
300
g di funghi porcini freschi a dadini
lub 300 g di funghi porcini surgelati a dadini - 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di prosciutto cotto a pezzi grossolani
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 1 uovo
- 200 g di ricotta vaccina fresca
- 1 carota a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 1 cipolla a pezzi
- 150 g di acqua
- radice fresca di zenzero grattugiata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 Min
Polpettone vegetariano
1 Std. 30 Min
Sformatini di verza e mortadella
1 Std. 30 Min
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1 Std. 15 Min
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
1 Std. 30 Min
Cavolo farcito
1h 10min
Pollo con funghi al vino rosso
55 Min
Insalata di grano, tacchino e cavolfiore
1 Std. 5 Min
Involtini di verza capunet agrodolci
35 Min
Palamita in crema di finocchio
35 Min
Strudel di broccoletti
1 godz. 40 min
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1 godz. 40 min