Fagottini verdi al vapore

Fagottini verdi al vapore

3.2 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
10 pezzi

Składniki

  • 10 foglie di cavolo verza
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 300 g di funghi porcini freschi a dadini
    300 g di funghi porcini surgelati, a dadini
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di prosciutto cotto a pezzi grossolani
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 1 uovo
  • 200 g di ricotta vaccina fresca
  • 1 carota a pezzi
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 1 cipolla a pezzi
  • 150 g di acqua
  • radice fresca di zenzero grattugiata, a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 121 kcal / 506 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...