![Ente mit Orangen-Ingwer-Sauce und Couscous Ente mit Orangen-Ingwer-Sauce und Couscous](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6a33d3d0-a824-4280-9ac1-6e337dfa1e67/Derivates/a1d41293-7e5c-4e36-b03c-1be3daf5e051.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Dörrobst, gemischt, (Marillen, Zwetschken, Äpfel, Kirschen)
- 300 g Portwein, weiß oder Gewürztraminer
- 2 - 3 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 - 2 Zweiglein Rosmarin, frisch
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Bio-Orange, mit Schale, entkernt, in Stücken
- 200 - 250 g Orangensaft, frisch gepresst
- 50 g Honig
- 25 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Ente (à ca. 1,8-2 kg), bratfertig
- 300 g Wasser
- ¼ TL Lebkuchengewürz
- 200 g Couscous
-
60
g Mandelstifte
lub 60 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 7005 kJ / 1671 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 94 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2 Std.
Coq au vin
3 Std.
Schweinefilet mit getrockneten Pflaumen (XXL)
1h 20min
Hühnerleberschnitten
25min
Gans mit Maroni-Apfel-Fülle und Gemüse
5 Std.
Kaninchen alla Liguria
10h
Ente vom Drehspieß mit Orangensauce und Rotkrautsalat
3 Std.
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50 Min
Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme
1 godz. 30 min
Boef Stroganoff
50 Min
Semmelfülle
1 Std. 10 Min
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1 Std. 10 Min