Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Dörrobst, gemischt, (Marillen, Zwetschken, Äpfel, Kirschen)
- 300 g Portwein, weiß oder Gewürztraminer
- 2 - 3 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 - 2 Zweiglein Rosmarin, frisch
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Bio-Orange, mit Schale, entkernt, in Stücken
- 200 - 250 g Orangensaft, frisch gepresst
- 50 g Honig
- 25 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Ente (à ca. 1,8-2 kg), bratfertig
- 300 g Wasser
- ¼ TL Lebkuchengewürz
- 200 g Couscous
-
60
g Mandelstifte
lub 60 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 7005 kJ / 1671 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 94 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterrane Profiteroles
1h 25min
Kräutersaibling im Gemüsepackerl
50min
Beiried mit Rotweinsauce und Gorgonzolabirnen
1 Std. 15 Min
Steinpilze sous-vide
30 Min
Coq au vin
3h
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1 Std.
Wirsingrouladen mit Hendlfülle und Paprikagemüse
1 Std.
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2h
Gewürzente mit Pilzen, Asia-Gemüse und Reis
1 godz. 5 min
Gans mit Maroni-Apfel-Fülle und Gemüse
5 Std.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1 godz. 5 min