
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 200 g de haricots blancs secs
Le jour même
- 130 g d'oignons rouges coupés en deux
- 4 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 1 poivron rouge détaillé en cubes (1,5 cm env.)
- 1 poivron vert détaillé en cubes (1,5 cm env.)
- 800 g de tomates concassées en conserve
- 600 g de bouillon de légumes ou 1 cube avec 500 g d'eau
- 2 c. à soupe de basilic frais ciselé
- 125 g d'olives noires dénoyautées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223 kcal / 935 kJ
- Białko
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Błonnik
- 4.2 g