Potée de haricots blancs aux poivrons

Potée de haricots blancs aux poivrons

3.6 78 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz.
6 portions

Składniki

La veille
  • 200 g de haricots blancs secs
Le jour même
  • 130 g d'oignons rouges coupés en deux
  • 4 gousses d'ail
  • 15 g d'huile d'olive
  • 1 poivron rouge détaillé en cubes (1,5 cm env.)
  • 1 poivron vert détaillé en cubes (1,5 cm env.)
  • 800 g de tomates concassées en conserve
  • 600 g de bouillon de légumes ou 1 cube avec 500 g d'eau
  • 2 c. à soupe de basilic frais ciselé
  • 125 g d'olives noires dénoyautées (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 223 kcal / 935 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...