Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 c. à soupe de gros sel
- 350 g d'asperges vertes, épluchées
- 350 g d'asperges blanches, épluchées
- 1 pâte feuilletée maison
- ½ bouquet de persil frais
- 3 branches de coriandre fraîche
- ½ - 1 bouquet de ciboulette fraîche
- 250 g de ricotta
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée fleur de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche jambon, courgette, menthe, ricotta
1 godz. 15 min
Quiche verte au chèvre frais et aux épinards
2h 20min
Tarte aux 3 légumes
1h 25min
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1h 10min
Tarte aux asperges et chèvre frais
1 godz. 20 min
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40min
Quiche aux asperges
1 godz. 15 min
Tarte fine aux asperges et à la ricotta
1 godz. 20 min
Petits flans aux asperges
55min
Tartelette aux légumes d'été
50min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50min
Tarte croustillante carotte et courgette
1 godz.