Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 feuilles de basilic frais
- 200 g de feta, coupée en morceaux
- 250 g de ricotta
- 150 g de crème fraîche légère
- 2 œufs
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'huile d'olive, et 1 c. à soupe pour le moule
- 400 g de tomates cerise
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 952.6 kJ / 229.4 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Cake pesto-mozzarella
45 Min
Clafoutis salé à la brousse et aux tomates cerise
40 Min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Flan express au roquefort
30 Min
Pesto d'olive, chèvre et thym
15 Min
Terrine de poulet au basilic
4 godz. 10 min
Terrine de chèvre à la ciboulette
4 Std. 20 Min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 Min
Cheesecake avocat, feta et pignons de pin
3h 30min
Clafoutis à la tomate, au miel et à la moutarde
1 Std.
Flan d'aubergine
1 Std.
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5 Std. 30 Min