Urządzenia i Akcesoria
Garnelen Curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Basmati-Reis250 g
-
Wasser zum Kochen
-
Salz und etwas mehr zum Kochen1 TL
-
Olivenöl40 g
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Koriander abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren10 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
grüne Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt1
-
Knoblauchzehen3
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen2 TL
-
Koriander, gemahlen2 TL
-
Kurkuma, gemahlen½ TL
-
Tomatenmark70 g
-
Kokosmilch400 g
-
Garnelen, roh, geschält, TK500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
28 g
Kalorie
2651 kJ /
634 kcal
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zu Gast in Indien
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Asia-Pasta mit Garnelen
35 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Garnelencurry
35 Min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 Min
Garnelen Bhuna
30 Min
Kerala Fisch Curry
30 Min
Shrimp Creole
40 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 Min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40 Min
Kokossuppe mit Garnelen
35 Min
Curry-Hähnchen (红咖喱鸡)
50 Min