Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Basmati-Reis
- Wasser zum Kochen
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 40 g Olivenöl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Koriander, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 grüne Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt
- 3 Knoblauchzehen
- 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 2 TL Koriander, gemahlen
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 70 g Tomatenmark
- 400 g Kokosmilch
- 500 g Garnelen, roh, geschält, TK
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2651 kJ / 634 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garnelencurry mit Basmati-Reis
30 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Garnelencurry
35 Min
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Kichererbsen-Curry mit Krebsfleisch
45 Min
Garnelensuppe mit Zitronengras
40 Min
Garnelen Bhuna
30 Min
Hähnchen-Kokos-Suppe
45 Min
Asia-Pasta mit Garnelen
35 Min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40 Min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 Min
Scharfes Thai-Curry mit Cashewkernen
40 Min