Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stücke Lachsfilet, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g)
- 5 Prisen Pfeffer
- 150 g Teriyaki-Sauce
- 1 EL schwarze Sesamkörner
- 200 g Reisnudeln, breit (3 mm)
- 1500 g Wasser, kochend heiß
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, klein, entkernt, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 2 TL Limettensaft
- 200 g Geflügelfond
- 300 g Zuckerschoten, schräg halbiert
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2366 kJ / 566 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Tandoori-Schweinefilet auf Glasnudelsalat
1 godz.
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2 Std.
Pad Thai mit Huhn
20min
Glasnudelsalat mit Rindfleisch
1 godz.
Thai-Hähnchensalat
30 min
Thai-Hähnchen-Bowl
1 godz.
Huhn in Curry-Erdnuss-Sauce mit grünem Spargel und Zuckerschoten (Thailand)
1h 30min
Thunfisch-Avocado-Bowl
40min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40min
Asia-Lachs mit Gurkensalat
45min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1 Std. 15 Min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1sa 10 dk