Urządzenia i Akcesoria
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
dried porcini mushrooms in small pieces30 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)70 g
-
fresh parsley leaves (1 small handful)5 g
-
garlic clove1
-
onions quartered100 g
-
olive oil20 g
-
pancetta smoked, diced (2 cm)150 g
-
button mushrooms sliced150 g
-
risotto rice400 g
-
boiling water plus extra for soaking500 g
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
unsalted butter diced50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15.8 g
Kalorie
2141 kJ /
511 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
54.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Italian Sausage and Orzo Soup
35 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Asparagus Risotto
45 min
Prawn Saganaki with Feta
35 min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Smoky Pork and Beans
3 godz.
Seafood Risotto with Chorizo
1 godz. 5 min
Seafood Risotto
40 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 godz. 40 min
Mushroom Risotto
30 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40 min