Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oil
- 200 g pickled pearl onions, drained
- 600 g stewing steak, diced (2 cm), patted dry with paper towels
-
200
g malt beer (German, low-alcohol)
lub 200 g low-alcohol beer - 230 g water
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp beef stock paste, homemade - 2 Tbsp cranberry sauce
- 1 tsp mustard
- 1 dried bay leaf
- 1 ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g celeriac, diced (1.5 cm)
- 200 g carrots, diced (5 mm)
- 20 g cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Chicken with Peppers and Rice
1h
Beef Stroganoff
1h
Beef and Mushrooms with Cauliflower Salad
45 min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min
Beef Bourguignon
1h 30min
Chicken, Pepper and Steamed Vegetable Salad
45 min
Creamy mustard chicken stew
40 min
Chicken Cacciatore
50min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Smoky Pork and Beans
3h
Beef in Stout
1h 40min