Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g olive oil
- 170 - 200 g mixed vegetables, for sautéing (e.g. onions, shallots, leeks), cut in pieces (2 cm)
- 700 - 800 g mixed vegetables, for soup (e.g. courgettes, carrots, pumpkin, sweet potatoes, celeriac, parsnips, green peas), cut in pieces as needed
- 750 g water (see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 473.7 kJ / 113.2 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 652.4 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 Min
Creamy tomato soup
30 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 Min
Mushroom Risotto
30 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Vegetable Soup
35 Min
Versatile Chunky Soup
50 min
Curried Parsnip Soup
30 Min