Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 160 g onions, quartered
- 100 g celery stalks, cut in pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 200 g red split lentils
- 2 dried bay leaves
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 400 g tinned chopped tomatoes
-
800
g vegetable stock
lub 800 g chicken stock - 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 486 kJ / 116 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tuscan Bean Soup
50 min.
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Carrot and Coriander Soup
25min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Creamy Courgette Soup
25min
Danish Split Pea Soup
1hod.
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Red Lentil Soup
40 min